От полунощ влезе в сила отстъпката от 25 стотинки на литър гориво. Отстъпката ще

...
От полунощ влезе в сила отстъпката от 25 стотинки на литър гориво. Отстъпката ще
Коментари Харесай

Големите бензиностанции вече дават отстъпката от 25 стотинки, без един документ обаче горите

От полунощ влезе в действие отстъпката от 25 стотинки на литър гориво. Отстъпката ще бъде по предпочитание на всяка обособена бензиностанция. Преди дни всички големи вериги потвърдиха, че ще вземат участие.

Шофьорите ще могат да се възползват от отстъпката, ако при зареждане на гориво покажат дребния ваучър на колата си. Отстъпката се приспада автоматизирано. 

Всяка бензиностанция сама ще преценя дали да предоставя отстъпката от 25 стотинки на литър бензин А95, дизел, природен газ (метан) или пропан-бутан (втечнен нефтен газ LPG).

Препоръчително е, преди да заредят гориво, клиентите да попитат в обекта дали се ползва отстъпката от 25 ст. на литър, оповестяват от Национална агенция за приходите. 

Компенсацията ще се дава за зареждане на леки коли - категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, благосъстоятелност на физически лица, като те би трябвало да показват дребния ваучър на транспортното средство, с цел да употребяват отстъпката. Друго значимо изискване по тази причина е и типът гориво да е с най-ниската цена.

Отстъпката ще се начислява като понижение от крайната цена при заплащане за зареденото количество на касата без значение дали това ще стане в брой, или с банкова карта.

За горивото с отстъпка, бензиностанцията ще издава уголемен фискален бон, в който ще са вписани регистрационният номер на транспортното средство, тип и количество на зареденото гориво, както и отстъпката от 25 ст. на литър.

" Гражданите ще могат да се възползват от плануванаъа отплата още в ранните часове на 9 юли. Няма да има ограничавания в количеството на горивото и броя на зарежданията. Съветваме хората, преди да заредят, да попитат в бензиностанцията дали в обекта се дава отстъпката. Имаме уверението на сектора, че в множеството огромни обекти ще се дава компенсацията “, сподели заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР